Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztató-ban foglaltakat.
INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS: 17.000 FT-TÓL! Részletekért kattints ide!
Kategóriák / Termékek

Mit jelent az, hogy egy táp „grain free” vagy „csirkehús mentes”?

A grain free magyar jelentése gabonamentes – nem búzadarát vásárolunk kutyatáp címén. És a csirkehús? A kutya sok mindenre lehet érzékeny vagy allergiás, a különböző táplálék összetevőktől a bolháig és a pollenig, ami hasmenés illetve különböző bőrtünetek formájában jelentkezhet.

Ha a csirkehúsra gyanakszunk, akkor azt kell kihagyni a táplálékból – válasszunk csirkehús mentes tápot, és a továbbiakban etessük azt, ha enyhülnek a kellemetlen tünetek (eliminációs diéta).

Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy kedvencünk éppúgy érzékeny lehet a marhahúsra, tejre vagy másra is – megeshet, hogy többféle tápot ki kell próbálnunk. A kiváltó ok megtalálása gyakran hosszadalmas keresgélés elé állítja még a kezelő állatorvost is. Ilyen esetekre fejlesztették ki a különböző gyógytápokat.


A gabonamentes kutyaeledel olyan kutyaeledel, amely nem tartalmaz gabonaféléket, például búzát, rizst, kukoricát vagy árpát. Ezeket a tápokat gyakran hússal, zöldséggel és gyümölcsökkel helyettesítik. A gabonamentes kutyaeledel népszerűsége az elmúlt években megnőtt, mivel sokan úgy vélik, hogy egészségesebbek a kutyák számára, mint a hagyományos, gabonatartalmú tápok.

A gabonamentes tápok előnyei közé tartozik:

Alacsonyabb szénhidráttartalom: A gabonafélék általában magas szénhidráttartalmúak, ami hozzájárulhat a testsúlygyarapodáshoz és a cukorbetegség kockázatának növekedéséhez. A gabonamentes tápok azonban alacsonyabb szénhidráttartalmúak, ami segíthet a fogyásban és a vércukorszint szabályozásában.
Alacsonyabb gluténtartalom: A glutén egy fehérje, amely egyeseknél allergiás vagy intoleranciás reakciót válthat ki. A gabonamentes tápok gluténmentesek, így biztonságosak azoknak, akiknek ezekre a problémákra hajlamosak.
Alacsonyabb gyomor-bélrendszeri problémák kockázata: A gabonafélék összetett szénhidrátok, amelyeket egyesek nehezen emészthetnek meg. A gabonamentes tápok azonban egyszerűbb szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek könnyebben emészthetők. Ez segíthet a gyomor-bélrendszeri problémák, például a puffadás, a hasmenés és a székrekedés kockázatának csökkentésében.

A gabonamentes kutyaeledel hátrányai közé tartozik:

Alacsonyabb tápanyagtartalmúak: A gabonafélék számos fontos tápanyagot tartalmaznak, amelyeket a gabonamentes tápok nem feltétlenül helyettesítenek. Ezek közé tartozik a B-vitaminok, a folsav és a magnézium.
Drágábbak lehetnek: A gabonamentes tápok gyakran drágábbak, mint a hagyományos tápok.
Nehézkes lehet megtalálni a megfelelőt: A gabonamentes tápok piaca viszonylag új, ezért nem mindig könnyű megtalálni a megfelelőt.
Ha gabonamentes kutyaeledelt fontolgat, fontos, hogy beszéljen állatorvosával. Segíteni tudnak abban, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a táplálkozás megfelelő mennyiségű tápanyagot tartalmaz.

Íme néhány tipp a gabonamentes kutyaeledel kiválasztásához:

  • Olvassa el figyelmesen a címkét, és győződjön meg arról, hogy a táp magas minőségű, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, színezéket vagy tartósítószert.
  • Keresse a tápokat, amelyek magas hús- vagy fehérjetartalommal rendelkeznek.
  • Ügyeljen arra, hogy a táp tartalmazzon minden olyan vitamint és ásványi anyagot, amire a kutyájának szüksége van.
  • Ha a kutyája jól tolerálja a gabonamentes tápot, és úgy tűnik, hogy egészséges és energikus, akkor a gabonamentes táp jó választás lehet számára.

 


Te is tudsz olyan érdekességeket kisállatokról amit szivesen megosztanál másokkal? 
Ha igen, akkor küld el nekünk a hello@petito.hu e-mail címre, és megosztjuk itt bejegyzésként!


Hasznosnak találtad a bejegyzést?
Kérlek, hogy jelezd ezt Nekünk azzal, hogy itt a szöveg alatt rányomsz a "Tetszik" gombra!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya