Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztató-ban foglaltakat.
INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS: 17.000 FT-TÓL! Részletekért kattints ide!
Kategóriák / Termékek

Mitől jó minőségű egy táp?

2023. 01. 20. 22:12:58

Először is a rengeteg szakmai, kutatási tapasztalattól, amelyet az összeállításánál felhasználtak. Másrészt pedig az összetevőitől: a jó tápok alapját a megfelelő mennyiségű állati eredetű fehérje, zsiradék, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek adják pontosan kiszámított mennyiségű szénhidráttal és rosttal, nem pedig a növényi eredetű keményítő (gabona).

A vadon élő húsevők fogyasztanak növényi részeket is – pl. a zsákmányállat béltartalmát, ill. a macska is rágcsálja a füvet – de a gabona, a kukorica vagy az előkezelt burgonya csak kiegészítésként kerülhet a tápba.

A növényi összetevők természetesen sokkal olcsóbbak, mint a hús – ez jusson eszünkbe, amikor gyanúsan alacsony összeget kérnek egy hatalmas zsák kutyaeledelért. Az utóbbit – ha megfelelő az ízesítése – még el is fogyasztja a kutya, de a növényi összetevők túlsúlya mellett fontos komponensek hiánya jellemző rájuk. A tisztán növényi alapú diéta a húsevők számára nagy mennyiség esetén is minőségi éhezést jelent.

Nem véletlen, hogy a róka nem a kukoricát lopja el a gazdától, hanem a tyúkot! :)

 


Te is tudsz olyan érdekességeket kisállatokról amit szivesen megosztanál másokkal? 
Ha igen, akkor küld el nekünk a hello@petito.hu e-mail címre, és megosztjuk itt bejegyzésként!


Hasznosnak találtad a bejegyzést?
Kérlek, hogy jelezd ezt Nekünk azzal, hogy itt a szöveg alatt rányomsz a "Tetszik" gombra!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya